ELVISSZÜK A KÖRKÖRÖS GAZDASÁGOT AZ ISKOLÁKBA, MERT A JÖVŐ KULCSA A NEVELÉS.
EZÉRT HOZTUK LÉTRE AZ E-SPACE KEZDEMÉNYEZÉST

Minden tevékenység példát állít a gyerekek elé, a nevelés pedig példán keresztül történik.
Pozitív példákra van szükség a jobb jövő megteremtéséhez, mert a jövő záloga a nevelés.

A Lucart az FEE (Foundation for Environmental Education) E-SPACE kezdeményezésének keretein belül olyan új generációt kíván kinevelni, amely képes a körkörös gazdaság szintjén terveket létrehozni.

Semmi sem teremtődik, semmi sem vész el, minden átalakul. Antoine-Laurent de Lavoisier ezen fontos megfigyelését felhasználva kívánjuk közvetíteni jövőképünket. Hiszünk abban, hogy a hulladékra lehetséges erőforrásként tekintő körkörös gazdaság elvének a közkultúra részévé kell válnia ahhoz, hogy a jövő generációinak élhető, jó életet biztosíthassunk.

AZ E-SPACE PROJEKT

  • A körkörös gazdaságra nevelés beépítése az iskolai tantervbe
  • Konkrét példa oktatócsomagok létrehozása a körkörös gazdaságról
  • A tanárok továbbképzése a körkörös gazdaság oktatására az Eco-Schools hét lépéses projektalapú tanulásra épülő tanterve szerint
  • Tájékozottság növelése az érintettek körében a gyártási ciklusra vonatkozóan a nyersanyagtól indulva egészen a végtermékig, annak felhasználásig, a hulladékok lehetséges csökkentéséig, újrafelhasználási és upcycling megoldásokig
  • A kísérleti projekt 2021 végéig fut Lettországban és Szlovéniában, majd ezt követően tervezzük az E-SPACE kiterjesztését, és egy 52 000 Eco-Schools iskolából álló hálózat létrehozását mintegy 68 országban.